Heb jij je getuigschrift van de lagere school op zak?

Dan verwelkomen wij je graag in onze klas 1A!

Wat mag je verwachten?

In 1A bieden we je een basispakket van 27 uren algemene vorming aan, uitgebreid met een extra uur ICT, 2 uren remediëring/verdieping en 2 uren oriënterende projecten.

In het eerste jaar starten we nu ook met Engels!

Het nieuwe  vak “Mens en Samenleving”  legt de klemtoon op sociale, economische en maatschappelijke vorming.  

heempark 1a.jpg

Omdat je na het 2de jaar een gemotiveerde studiekeuze kan maken bieden we jou in het eerste jaar verkennende of oriënterende projecten aan.  Je gaat op zoek naar je interesses en je mogelijkheden en je leert wat jou motiveert. In september maken we je wegwijs in de school en helpen we je met leren plannen en studeren. Daarna zal je gedurende periodes van 6 weken op een interactieve manier kennismaken met verschillende domeinen:

•    Maatschappij en welzijn
•    Sport
•    Taal en cultuur
•    Wetenschap en techniek

We hechten er veel belang aan dat je na een basisopleiding in de lagere school,  je ICT-kennis en vaardigheden verder uitdiept.  Dankzij een wekelijks lesuur ICT, gecombineerd met ICT-toepassingen in je andere lessen en projecten, zullen de moderne media en het internet voor jou straks waardevolle hulpmiddelen blijken in je dagelijks leven.

foto_richting_1a_pc.jpg

Ondervind je moeilijkheden met wiskunde of met een taal?  Dan bieden we jou enkele uren extra begeleiding aan zodat je weer helemaal bij de les bent!  1 of 2 lesuren kunnen dan besteed worden aan remediëring.

Ben je een supertalent in wiskunde of taal en mag het voor jou best wat pittiger?  Dan zal jij tijdens de uren verbreding/verdieping zeker extra uitgedaagd worden met verdiepende oefeningen.

Heb jij er al zin in?  Wij ook! 

Tot ziens in de klas 1A bij Don Bosco Genk!